31 Mayıs 2014 Cumartesi

Dantel Gelinlik Modelleri

By: Unknown On: 15:48
  • paylaş

  • Gelinlik modelleri için hiçbir zaman erken veya geç değildir. Gelinlik bakmanın ne zamanı ne de bahanesi vardır. Evli olanlar bile arada girip bakar, gözü gönlü açılır, iç geçirip hayal alemine dalarlar (kendimden biliyorum :) )







    Kendi düğünümü düşündüğümde 2012 yılı Mayıs sonunda Ağustos ayına gün almıştım, bu günlerde daha gelinlik bakmaya başlamamıştım bile. Benim gibi gelinlik konusunda son ana kalanlar, hala karar verememiş olan yaz gelinleri ve hatta bence dantelin en çok uyduğu sonbahar gelinleri için oldukça faydalı bir post olacağı düşüncesindeyim.






    Son yıllarda zirve yapan dantel gelinlik modelleri; hem şık hem de zarif bir görüntü vermesi, gelinin o narin, masum havasına aşırı uyması nedeniyle çok tercih edildi ve daha uzun yıllar da tercih edilecek gibi görünüyor. Dantel gelinlik modelinin en önemli bir başka artısı da; neredeyse her vücut tipine uyabilecek formlarda bulunabilmesi. Fiziğiniz düzgün, fazla kilonuz yoksa tamamen dantelden vücudu saran bir gelinlik giyebileceğiniz gibi, biraz fazlanız varsa omuz bölgesinde dantelleri kullanarak dikkatleri kilolardan başka alana çekip güzel görüntüyü sağlayabiliyorsunuz.






    Üstelik ana malzeme dantel olunca; modelde çok fazla oynama imkanınız oluyor, ister omuzda ister belden alt kesimde isterseniz sadece kollarda dantel kullanarak size özel, orjinal, sıradışı gelinlik modelinizi yaratmanız mümkün oluyor.



    Dantel gelinlikler; öncelikle meşhur ünlüler ve mutlaka İngiliz kraliyet ailesi düğünleri ile hatırlanıyor. En başında da Grace Kelly modeli geliyor.


    Prenses Kate Middleton gelinliği de yine ilgi çekenler arasında.


    Tabi bizde genelde onların gelinliklerinden uyarlama yapma tercih ediliyor, eklemeler ve ufak değişikliklerle ortaya harika bir sonuç çıkıyor.




    Dantelin doğrudan romantizmi çağrıştırması nedeniyle, bence en uygun mevsimi sonbahar düğünleri. Üstelik çoğunlukla uzun kollu dantel gelinlik modelleri tercih edildiği için, mevsime de hayli uygun oluyor.






    Ama yok ben yaz düğünü yapıcam üstelik gelinliğim de alışılanın aksine kısa olacak diyenlere,kısa dantel gelinlik modelleri de mevcut. Boho, romantik tarzda düğün yapmak isteyenler bu model ile beklediğini yakalayabilir diye düşünüyorum.


    Sadece romantik gelin olmak isteyenlere değil, çekici, seksi gelin olmak isteyenlere de hizmet ediyor dantel. Dilediğiniz formda kullanarak istediğiniz o seksi duruşa sahip olmanız da mümkün.


    Gelinlik seçiminin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak, arayışta olanlar için bol bol görsel ekledim. Özellikle markaların gelinliklerini kullanmadım, gelin adayları zaten o markaların kataloglarını defalarca taramıştır, çok bilinmeyen, piyasada olmayan gelinlik modellerini kullanarak hayalinizdeki gelinlik modelinin dikim yaptırarak da elde edebilirsiniz.





    Umarım gelin adaylarının rüya gibi bir düğün geçirmesini sağlayacak gelinliği bulmasını sağlamıştır bu görseller. Evli olan arkadaşlara da bol iç geçirmeli, geçmişe dönmeli bir tur oldu tabiki ;)




    Şeker Hamurlu Anneler Günü Kurabiyelerim

    By: Unknown On: 15:41
  • paylaş

  • Annem için hazırlamıştım bu kurabiyeleri..
    Annemi düşünerek ,çok zevk alarak hazırladım..
    Şeker hamurlu kurabiyeler sunum olarak çok güzel kurabiyeler ve 
    özellikle hediye olarak yapılabilecek bir alternatif..


    Mesajı üzerinde olan bu kurabiyeler annemi mutlu etmek içindi 
    ve 
    onun mutluluğu ile bende çok mutlu oldum..


    Gördüğünüz gibi kurabiyeleri değişik şekillerde sunabilirsiniz..


    Annem bunların daha iyilerine layık bir anne ama elden gelen şimdilik bu kadarı..
    Erkek kardeşim, gelin ve damat olarak beraber sunacağımız için kurabiyenin üzerine annemiz olarak yazdım.


    Siz de sevdiklerinize bu tarz sürprizler yapabilirsiniz..
    Alta gördüğünüz gibi benim küçük hanım iş başında; karışmasa olmaz tabii ,ağaç yaşken eğiliyor..
    Bu arada bu kurabiyelerin ana kurabiye tarifini sizlerle daha önce tarifini paylaşmıştım..


    Süsleme kısmı size kalmış bildiğiniz yöntemlerle süsleyip sevdiklerinizi sevindirebilir, 
    değer verdiğinizi onlara hissettirebilirsiniz..

    Ben kurabiyelerimi altta gördüğünüz gibi paketledim sonra da pembe bir kutuda anneme hediye ettim..






    DESENLİ RULO PASTA

    By: Unknown On: 15:41
  • paylaş
  • nefis desenli rulo pasta
    desenli rulo pasta


    neye niyet neye kısmet oldu bu pasta....

    aslında bu kremanın ,bu kekin  kaderinde  desenli süt dilimi olmak vardı.....çünkü ne zamandır sayfalarda gördüğüm süt dilimini denemek istiyordum...( süt dilimi tarifi blogda var zaten ama bu başka bir versiyondu ..değişik bir şekliydii. ) 

    hangi süt dilimi daha güzel oluyor diye meraklanınca ben dersi kitabı bir köşeye attım kendimi mutfakta buldum...

    tabi desenli pastayıda yapmak istediğim için iki tarifi birleştirsem diye düşündüm...düşünsenize desenli bir süt dilimi ..kulağa hoş geliyordu ..:)

    yalnız şöyle de bir durum vardı ...süt dilimi için iki poşet şanti gerekliydi ama bende bir tane kalmış haberim yok....hal böyle olunca tüm malzemeyi yarıya indirdim..herşeyden yarı kullanacaktım..süt dilimimde daha az olacaktı ama benim aklımdaki fikri uygulamanın huzuru içinde kendimi derse verebilecektim....:)

    her neyse yarı ölçekli kekimi yaptım....kremayı önceden çırptım doğru dolaba...kek pişti o anda gözüme rulo şekilde ışıklar yanmaya başladı....bu kek süt dilimi olmak istemiyordu belli..rulo pasta olmak ister gibi bir hali vardı...

    e acele etmeliydim çünkü sıcak sıcak sarılmalıydı .....ve bir hamle ile ruloyu oluşturdum....artık o bir süt dilimi değildi....çok mutlu bir rulo pasta oldu.....tabi krema süt dilimi için hazırlandığından dolayı bu pastaya ne kadar ayak uydurdu orası meçhul....not bölümünde bahdeseriz olur biter....

    misafirlerim beğendi...özellikle görsel olarak çok hoş duruyor gerçekten...bir desenli rulo denemem daha olmuştu ama o istediğim gibi olmamıştı ...bunu kendi tariflerimle yaptım ....


    desenli rulo pasta
    desenli rulo pasta


    çizimler size kalmış...içinizden ne geçiyorsa çizebilirsiniz.....yazı yazabilirsiniz....renkli gıda boyaları kullanarak rengarenk puantiyeler yapabilirsiniz.....ben daha bundan çook şey yaparım sizede tavsiye ederim....

    desenli rulo pasta
    desenli rulo pasta nasıl yapılır

    fotoğrafların bütün halini görebilmek için üzerlerine tıklayın


    malzemeler...kek için

    • 2 adet iri yumurta
    • yarım su bardağı toz şeker
    • yarım su bardağı un 
    • yarım paket kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 40 gr bitter
    •  1 yemek kaşığı un

    kreması için....

    • 1 paket sıvı krema 
    • 1 poşet krem şanti (sade)
    • 1 yemek kaşığı bal
    • bir kaç damla limon suyu

     içine sürmek için...

    • sulandırılmış ahu dudu reçeli (arzuya göre süt veya kahve ilede ıslatabilirsiniz)

     yapılışı.....

    1. öncelikle krema için tüm malzemeler bir kapta sertleşene kadar çırpılır ..(krema dolapta soğuk şekilde olmalı)
    2. krema çırpıldıktan sonra dolaba kaldırılır...
    3. kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır....un ve kabartma tozu eklenir.... çırpmaya devam edilir..
    4. sade olan kek hamurundan 2 yemek kaşığı hamur alınır....
    5. bu ayrılan kek hamuruna 1 yemek kaşığı un eklenerek çatalla çırpılır ( biraz koyu olacak şekilde gerekirse az daha un ilave edilebilir)
    6. bu koyu kıvamlı kek hamuru ucu ince bir sıkma torbasına veya buzdolabı poşetine doldurularak ucu makasla ince şekilde kesilir....
    7. yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz şekil çizilir...önceden ısıtılmış fırında yarım dakika kadar tutulur...(yanmasın azıcık pişsin yeter)
    8. çırpma kabındaki kek hamuruna kakao ve eritilmiş bitter ilave edilir..tekrar çırpılır...
    9. fırından çıkan şekillerin üzerine kakaolu harç gezdirilir...spatula ile ince bir şekilde hamur şekillerin her yanına kaplanır...(çok ince şekilde oluyor ama pişince fotoğrafta göründüğü gibi kalın oldu)
    10. tekrar fırına verilir....en fazla on dakika pişirilir ( piştiği anlaşılıyor zaten benim kekim beş dakikada pişti )
    11. fırından çıkarılır...ilk kaynarı çıkınca kağıdıyla beraber rulo şeklinde sarılır...biraz böyle tutulur ve rulo açılır ( ruloyu çok bekletmeyin açarken kırılır)
    12. rulo açıldıktan sonra sulandırılmış reçel gezdilir..biraz ılınması beklenir ve krema sürülür..
    13. tekrar rulo yapılır.....yağlı kağıda sarılır dolapta dinlendirlir...
    14. afiyet olsun..

    not.....

    1. krema için istediğiniz bir krema yapabilirsiniz...benim amacım süt dilimi olduğu için bu kremadan yaptım..yiyenler beğendi ama havalar ısındı durdukça krema yumuşuyor bu yönden daha erimeyecek kremalar kullanmanızı öneririm....tadı güzeldi ama....
    2. keki sıcakken rulo yapıp çok bekletmeden tekrar açın ama açarken yavaş olun ve dümdüz açmaya çalışmayın yoksa hamur kırılır...esnek şekilde kalsın zaten için krema sürüp tekrar sarılacak ...
    3. reçelli su yerine kahveli veya sade sütlede ıslatabilirsiniz...şekeri yoğun olmasın diyorsanız bu ayrıntıyı göz önünde bulundurun...
    4. şekil için ister mini kalpler çizin ister puantiyeler yapın...ne yaparsanız yapın ama hızlı yapın ilk çizdiğiniz son çizdiğiniz zamana göre hafif yayılma yapacaktır....
    5. çizmek için ayırdığınız hamur çizecek kadar koyu olsun ama çokda koyu yapmayın çünkü bütün kek piştikten sonra onlar keke göre daha kıtır kalabilir ve kekten ayrılabilir....o yüzden tam ortası olacak şekilde ayarlayın bişeyler..göz kararı ;)
    6. ben yarı ölçek yaptım 10 kişilik bir pasta oldu..dilimler normal dilimdi...isterseniz klasik tarif olan 4 yumurtalı ( tam ölçü) kek yapabilirsiniz.....zaten tarifler aslında hep 4 yumurtalıdır..ama bu ölçü bana yetti onu söyleyebilirim..sonra bana az geldi yetmedi demeyin :D
    7. ister keki sade deseni renkli yapın.ister tam tersi....ama kek kakaolu iken yumurta kokusu daha hafif oluyor ...özellikle içine eklenen çikolata yumurta kokusunu biraz engelliyor..
    8. aklıma bu kadarı geldi..daha püf noktası olursa eklerim....afiyet olsun....


    Home Sweet Home-DIY

    By: Unknown On: 15:39
  • paylaş
  • Herkese günaydınlar...Ankara'dan bildiriyorum, şu an yine hava kapalı ve yağmur yağacak. Dün zaten öğleden sonra komple yağışlı geçti. Koskoca Mayıs ayını yedik bitirdik Soma felaketiyle, hastalıkla, raporla, yağmurla, can sıkıntısıyla...Buna da şükür demekten başka çare yok. Her şey daha güzel olacak bu şekilde düşünmezsek işimiz yaş. Neyse, öyle böyle derken sizinle paylaşmak için bir türlü fırsat bulamadığım, blog arşivime eklenecek tatlı bir dekorasyon önerisi var, epeydir bekliyordu bu DIY çalışması arşivde. Bakalım beğenecek misiniz HOME yazımızı :)


    Kalın mdf plakadan kesilmiş harfleri alıp ahşap boyası ile boyadık, kahverengi ile eskitme yaptık. Üzerine yapıştırdığımız minik objelerin çok fazla çeşidi var ve seçerken çok zorlandık. Ben en çok kral tacı ve avizeyi sevdim.


    Pembe tavşanımıza dikkat :)


    Gören arkadaşlarımız çok beğeniyor ve onlarda istiyor. Şimdi bebeği olacak bir arkadaşımıza ismini yazıp boyayacağız. İlgilenen olursa siparişle istediğiniz yazıyı bu hale getirebiliriz.


    Ahşapla ilgili yeni şeyler de keşfettik. Bir sürü ampul yandı kafamızda diyebilirim. Yakın zamanda fırsat bulup yaptıklarımızı paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Bugün cuma haftanın en güzel günü, neden, çünkü hafta sonu tatil. Peki benim gibi iki haftadır evde olan biri için ne ifade ediyor tabii ki hiç :) Ama yine de sizlere, özellikle tüm hafta çalışıp bugünün akşamını iple çekenlere harika bir hafta sonu tatili diliyorum. Yağmur yağmazsa bol bol gezin, dondurma yiyin, pikniğe gidin, parkta oturup geleni geçeni izleyin, yada pazar günü nefis bir kahvaltıdan sonra bacaklarınızı uzatıp tembellik yapın. Ne bileyim nasıl mutlu oluyorsanız onu yapın, musmutlu tatillerrrrr :)




    29 Mayıs 2014 Perşembe

    Biraz Huzur, Biraz Hüzün.

    By: Unknown On: 06:19
  • paylaş
  • Bu postun aslında bir ev dekor postu olması gerekiyordu. Ama biraz huzur biraz da hüzün dolu satırlar geçiyor içimden. Bazen insan beklemediği anda hayatı değişir, değişime karşı koymak istese de koyamaz. Ben de hayatımdaki değişimi direnmeden kabullendiğim bir süreçteyim. İnsan mutluyken sahip olduğu şeyi bırakamıyor ama bazen bırakabilmek de gerekiyor. Yine, yeni bir sürece giriyor hayatım. 



    Geçtiğimiz hafta 30 yaşına bastım. İnsanın ilk gençlik çağlarında hiç ulaşmayacağını sandığı, yaşlılığında dönüp bakınca ise kendisini çok çok genç gördüğü bu yaş benim için bir dönüm noktası. Hayatta istediğim ve istemediğim şeyleri daha net bir şekilde belirlediğim ve buna göre yaşamaya karar verdiğim bir yaş.


    Zaman en güzel eleği aslında hayatımızın, gitmesi gereken her şey zaman içerisinde kendiliğinden gidiyor. Su akıyor, yolunu buluyor. Kolay olmuyor elbet, acı da çekebiliyor insan, üzülebiliyor ama size gereken değer verilmiyorsa, akıp gitmenize izin veriliyorsa avuçlardan o zaman size de akıp gitmek kalıyor…


    Ne olursa olsun yaşananlar için şükran doluyum.





    Şimdi bu narlar kadar renkli, çiçekler kadar taze  ve mutluluk dolu yeni bir yaş olsun mu bana? :)



    LuxusLashes Review

    By: Unknown On: 06:18
  • paylaş


  • Vielleicht habt ihr es bereits auf Instagram und Facebook mitbekommen: Vor einiger Zeit durfte ich beiHanka eine Wimpernverlängerung mit den sogenannten LuxusLashes testen. Heute möchte ich euch über meine Erfahrungen mit den Traumwimpern (ich trage sie übrigens noch immer, habe sie inzwischen aber natürlich auffüllen lassen müssen) berichten und ein paar Infos dazu geben, wie solche Wimpernverlängerungs-Prozeduren überhaupt ablaufen.

    Bis zum perfekten und verführerischen Augenaufschlag dauert es zwischen 1 und 2 1/2 Stunden, je nach dem für welche Art von Wimpern man sich entscheidet, wie viele eigene Wimpern man hat und ob es sich um den sogenannten Erstbesatz oder eine Behandlung zum Auffüllen ausgefallener bzw. nachgewachsener Wimpern handelt. 
    Nach und nach wird jede eigene Wimper einzeln (!) mit einer (bei der normalen Verlängerungstechnik) oder mit fünf (bei der "Foconyes"-Technik, die einen noch dramatischeren Look verspricht) synthetischen Wimpern beklebt. Wer - wie ich - sehr viele eigene Wimpern hat, hat natürlich den Vorteil eines absolut überzeugenden Ergebnisses, muss sich aber auch ein wenig länger gedulden. 

    Nach und nach fallen die aufgeklebten mitsamt den eigenen Wimpern in gewissen Zyklen aus, weshalb man regelmäßig zum "Auffüllen" der neu nachgewachsenen Wimpern gehen sollte. Bei manchen ist das schon nach 3 Wochen der Fall, bei anderen erst nach 4 oder sogar 5 Wochen. Soviel zum Ablauf einer Wimpernverlängerung. 
    Übrigens ist das Aufkleben der Wimpern absolut nicht schmerzhaft. Für diejenigen, die an den Augen sehr empfindlich sind, könnte es unter Umständen ein wenig unangenehm sein, aber bei dem Gedanken an das wunderbare Ergebnis hinterher dürfte das locker auszuhalten sein.  

    Zu meinen Erfahrungen mit den LuxusLashes: Wie ihr euch vielleicht schon wegen meines zweimaligen Auffüllens denken könnt, bin ich absolut begeistert von meinen neuen Wimpern und kann bzw. möchte nicht mehr ohne sie sein. Weil man mit den Wimpern ohnehin immer geschminkt wirkt, habe ich kein Problem mehr damit, öfter auch mal ungeschminkt zu sein und kann mich sogar morgens nach dem Aufstehen guten Gewissens im Spiegel anschauen. Da ich sowieso kein Beauty Freak bin, empfand ich es immer als tierisch nervig, morgens Stunden damit zuzubringen, meine Wimpern zu tuschen (Stunden sind natürlich etwas übertrieben, aber aufgrund meines inflationären Gebrauchs von Mascara hat das bei mir wirklich immer ewig gedauert!). Für mich ist die Wimpernverlängerung also eine absolute Erleichterung, abgesehen davon natürlich, dass ich mit keiner Mascara der Welt einen annähernd gleichen Effekt zaubern könnte.

    Wie fast immer gibt es natürlich auch den ein oder anderen negativen Aspekt. Vor allem ist hier natürlich der Preis für so eine Wimpernverlängerung bzw. das monatliche Auffüllen zu erwähnen, der leider absolut nicht günstig ist.
    Der Erstbesatz kostet zwischen 150 und 450 (!) Euro, je nach dem, für welche Technik und welches Wimpernstudio ihr euch entscheidet. 
    Falls ihr Interesse an einer Wimpernverlängerung habt, kann ich euch die liebe Hanka wirklich nur empfehlen! Ihr Studio ist zwar etwas außerhalb (in Eichstätt in der Nähe von Ingolstadt, was also nach einem Besuch im Ingolstadt Village schreit), dafür bietet sie aber wirklich super Preise an, von denen man direkt in München natürlich nur träumen kann. 
    Hanka macht die Verlängerungen mit ganz viel Liebe zum Detail und ist außerdem super nett. Deshalb bin ich auch für das erste Auffüllen wieder zu ihr gegangen, auch wenn mir der Weg alle drei Wochen natürlich etwas zu weit ist. 
    Für den Erstbesatz kann ich sie euch wie gesagt aber nur empfehlen. Wer von euch den Weg zu Hanka finden sollte, bekommt sogar noch 15 % Rabatt auf einen Erstbesatz (sagt ihr dazu einfach, dass ihr über meinen Blog auf sie aufmerksam geworden seid). 

    In Zukunft gehe ich für das Auffüllen meiner Wimpern zu "Serbes Haardesign" in München. Das Studio kann ich auch uneingeschränkt weiterempfehlen, allerdings kostet dort z.B. eine Verlängerung mit den "Foconyes"-Wimpern bis zu 430 Euro, während Hanka dafür regulär weniger als 200 Euro verlangt. 

    Natürlich bedürfen die künstlichen Wimpern auch ein wenig mehr Pflege als echte Wimpern bzw. man sollte in gewissen Situationen etwas auf sie achten. Ich habe mir z.B. angewöhnt, auf dem Rücken oder auf der Seite, aber nicht mehr auf dem Bauch zu schlafen, weil ich sonst Angst hätte, die langen Wimpern platt zu drücken. Außerdem vermeide ich direkten Kontakt mit Wasser (was aber nicht unbedingt notwendig ist) und mit anderen Flüssigkeiten, die den Kleber auflösen könnten, wie z.B. Öl. Auch auf Lidschatten verzichte ich seit einiger Zeit komplett, was ebenfalls nicht notwendig ist. Mir ist a) aber die Abschminkprozedur zu aufwendig und ich habe b) gar kein Bedürfnis mehr, meine Augen noch mehr zu betonen. 
    Wenn man diese Kleinigkeiten beachtet, hat man in zweifacher Hinsicht lange Freude an seinen LuxusLashes und muss wohl auch nicht ganz so oft zum Refill. 

    Ich hoffe, ich konnte euch mit meiner Review einige offene Fragen beantworten. Falls ihr noch mehr über die Wimpern wissen wollt oder etwas unklar geblieben sein sollte, dürft ihr mich das natürlich gerne in den Kommentare fragen bzw. wissen lassen.
    Ich freue mich auf eure Meinungen oder eigenen Erfahrungen mit Wimpernverlängerungen und wünsche euch morgen einen tollen freien Tag!








    SHORT SHORTS :: BANANA REPUBLIC x MARIMEKKO

    By: Unknown On: 06:15
  • paylaş









  • Banana Republic x Marimekko Rasymatto Hampton shorts | Banana Republic sheer-insert blouse & Dalia bucket bag | Joie Caldine leather jacket { in cream here } | IRO Saresha sandals { also love this leather option here } | Blue mirrored sunglasses - old { similar here } | Bauble Bar Big Love cuffs, crystal barrel cuff, crystal parallel ring & diagon ring quad 

    Good morning, Everyone! How is your week going so far?

    Have you ever had one of those days when everything seems to go your way? Well, I definitely had one of those recently! I woke up in the morning to find a package containing the Banana Republic x Marimekko shorts I've been drooling over, came in early. You know how much I love tailored shorts and the color blue in general, but the combination of vivid blues, turquoise and polka dot pattern, made them completely irresistible:) Next, me and my new shorts headed to down town to run some errands, and interestingly enough my good luck continued. Empty parking spaces opened up right in front of me, I came in to my favorite bakery just in time to grab the very last Rose-flavored macaroon and the flower shop I frequent, had just one bouquet of daisies left in my favorite shade of pink. Yes, it was definitely one of those days... Kinda wishing every day could be like this, though I suppose if every day was like this, I probably wouldn't appreciate it as much:) 
    Thank you for reading
    & Keep On Smiling,
    LOVE,
    Annabelle