19 Nisan 2014 Cumartesi

KIYMALI AÇIK MİLFÖY BÖREĞİ

By: Unknown On: 16:49
  • paylaş



  • malzemeler
    • 6 adet milföy hamuru
    • 200 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2 adet sivri biber
    • birkaç dal maydanoz
    • az sıvıyağ
    • karabiber, tuz
    • üzeri için bir adet yumurta sarısı

    hazırlanışı

    * Milföy hamurlarını buzluktan çıkartarak çözülmeleri için bir süre bekletelim. 

    * Yumuşadıklarında 6 adet milföy hamurunu birleştirip tek bir hamur parçası haline getirelim. Biraz un ilave ederek yoğurup merdane yardımıyla açalım ve mümkün olduğunca inceltelim. 

    * Keskin bir bıçak ya da bir pizza bıçağı yardımıyla açtığımız hamurun yuvarlaklığını keserek alıp dikdörtgen şekil verelim.

    * İç malzemesini koyduğumuzda dökülmemesi için hamuru dört bir kenarından birer cm. kalınlığında katlayarak kapatalım

    * Hamuru hafif yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına alıp ardından iç malzemesini hazırlayalım. 

    * Harç için soğanı yemeklik doğrayalım, biberleri küçük kıyalım biraz sıvıyağ ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Sonrasında kıymayı ekleyerek kavurmaya bir süre daha devam edelim. Son olarak kıyılmış maydanoz ilavesi yapıp karabiber tuzla tatlandırdıktan sonra harcı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

    * Hamurun üzerine iç harcımızı ekleyelim. Daha sonra dikdörtgen şekil verirken keserek kenarlarından çıkarttığımız hamur parçalarını toparlayalım ve biraz un ilave ederek yoğuralım. Merdaneyle açıp ince uzun şeritler keselim. Hamurun üzerine simetrik olacak şekilde şeritleri çarpı şeklinde hafif bastırarak yerleştirelim.

    * Yumurta sarısı sürdükten sonra 190-200 derecelik ısıtılmış fırında hamur kısımları iyice kızarana kadar pişirelim.

                                                                          * Afiyet olsun..*



    http://www.herdemlezzet.com/2014/04/kiymali-acik-milfoy-boregi.html

    FOTOĞRAFLI DOĞUMGÜNÜ PASTASI ♥

    By: Unknown On: 16:48
  • paylaş
  •  
    Yaren için , ailesi ile yurtdışına gitmeden arkadaşlarının düzenlediği  doğumgünü partisi pastamız , onun arkadaş canlısı olmasından yola çıkılarak hazırlandı .
     
    Siparişi veren arkadaşları oldukca sade bir pastadan yana tercih kullandılar. Son derece mutlu bir doğumgünü kutlaması olduğundan hiç şüphem yok .
     
    Yaren seni bu denli çok seven dostların ile ne mutlu sana, iyi ki doğmuşsun.

    Raw Carrot Cake Pancakes

    By: Unknown On: 16:41
  • paylaş

  • Dessert for breakfast.  So wrong or so right?  Definitely so right if you are eating these raw carrot cake pancakes I made last week.  Not that eating a slice of raw cake for breakfast once in a while is ever wrong. A girl needs to indulge once in a while right?  I have been on a carrot cake craving kick lately I guess and making a cake a few weeks back wasn't enough.  Maybe it is because it is spring, but carrot cake has always been a favorite so no shocker that I am hungry for it.


    These pancakes are not just simple refined carbs like most of the carrot cake recipes out there...they are packed with healthy oils in the form of flaxseed, which I try to include in my breakfast every day anyhow. And sneaking a bunch of carrots into my breakfast?  Nothing wrong that.  These pancakes are pure deliciousness!  If you love carrot cake, you should treat yourself and make these!



    Raw Carrot Cake Pancakes
    Makes 4 large pancakes

    Batter:
    1 cup chopped carrots
    1/4 cup raw coconut nectar or maple syrup or your choice of liquid raw sweetener
    3/4 cup pitted dates
    1/4 tsp sea salt
    1 tsp vanilla extract
    1 cup raw coconut milk or hemp milk 
    1 2/3 cup sprouted oat flour
    1 cup ground flaxseed
    1 Tbsp cinnamon
    1/2 tsp ground ginger
    1 tsp cardamom 
    1/4 tsp nutmeg

    1 cup shredded carrots
    1/2 cup raisins (optional)

    "Cream Cheese" glaze
    1/4 cup raw coconut butter (not oil), warmed to liquid
    1 tsp pure vanilla extract
    1 tsp cider vinegar
    2 Tbsp raw coconut nectar or maple syrup or your choice of liquid raw sweetener
    a pinch sea salt
    3-4 Tbsp filtered water or as needed

    In a food processor, combine the carrots, nectar, dates, sea salt, vanilla and coconut milk and process until smooth.  Add the remaining ingredients (except shredded carrots and raisins) and process until smooth. Mix in shredded carrots and raisins.  Spread out into 4 pancakes about ¼ inch thick on a lined dehydrator tray.  Dry for about 1-14 hours at 115F.  
    To make the glaze, whisk together all ingredients until smooth (it may clump up at first, but it will smooth out) adding more water 1 Tbsp at a time until a glaze consistency is reached (you want to be able to drizzle it but not too runny).  Drizzle over the pancakes and serve!





    http://fragrantvanillacake.blogspot.com/2014/04/raw-carrot-cake-pancakes.html

    InspirationDay#121

    By: Unknown On: 16:39
  • paylaş
  •  follow me on blogspot, instagram, bloglovin', or twitter.




    http://etrangeresinsights.blogspot.com/2014/04/inspirationday121.html

    günün ojesi // essence grey to be here

    By: Unknown On: 12:43
  • paylaş
  • merhaba arkadaşlar bugün essence in grey to be here isimli ojesi var tırnaklarımda. içimde mor flakey parçalar var gibi görünse de şişede sürünce belli olmuyor :( güneş altında hafif bir parıldama olmasa da ııh şişedeki gibi görünmüyor :((









    nail art için güzel bir taban oluşturabileceğini düşünüyorum. ilerde yapacağım çalışmalarda sık sık görebilirsiniz:)

    iyi tatiller :))


    http://desenlioje.blogspot.com/2014/04/gunun-ojesi-essence-grey-to-be-here.html

    IKEA KIRTASİYE REYONU

    By: Unknown On: 08:08
  • paylaş

  • Siz de Ikea'nın bir kırtasiye reyonu olduğu bilip bana söylemeyenlerden misin?
    Eğer değilseniz evet Ikea'nın artık bir kırtasiye reyonu var.
    Diğer bölümlerine göre küçük olsa da insanın kendini kaybetmesine yetecek kadar çok şey var.
    Şimdiden merak ettiyseniz sizin için bir kaç fotoğraf çektim 
    Ama benden söylemesi 
    En kısa zamanda hem kırtasiye bölümünü hem de Ikea'yı bir ziyaret edin.
    Yaz temalı da harika şeyler gelmişti.
    Ben sinemaya gireceğim için sadece bir defter alabilsem de ben de en yakın zamanda diğer kırtasiye eksiklerimi tamamlamak için bir daha uğrayacağım.












    http://ilgaztuncel.blogspot.com/2014/04/ikea-kirtasiye-reyonu.html

    şişede durduğu gibi

    By: Unknown On: 06:13
  • paylaş




























  • çok keyifli haftasonu olsun
    :)))


    http://kedilievintarzi.blogspot.com/2014/04/sisede-durdugu-gibi.html

    KUSKUS SALATASI

    By: Unknown On: 06:13
  • paylaş

  • Çocukların da kolayca yiyebileceği çok lezzzetli ve yapımı da bir o kadar güzeldir kuskus salatasının . Misafir masalarını renklendirebilecek tarzdan bir salata . Yapımı çok kolay ama püf noktası da kuskusu haşlamakta bence.Tane tane olması yapışmaması için haşlama suyuna sıvıyağ ,tuz koymanın yanısıra

    haşlandıktan sonra tencereye bir - iki bardak oda sıcaklığında su dökmek gerekiyor.Biraz bekledikten sonra suyunu süzdürüp şöyle arada bir sallarsak kuskusumuz artık tane tane olcaktır.Aynı işlemi makarna ve mantı yaparken de uygulayabiliriz.



    MALZEMELER:
    yarım paketten biraz fazla kuskus
    dereotu,
    turşu,
    mısır,
    kımızı (kapya )biber,
    limon,
    zeytinyağı,tuz,


    YAPILIŞI:
    Kuskus yukarda açıkladığım püf noktasına göre haşlanır.Diğer malzemeler ince ince doğranır ve kuskusa karıştırılır.Tuzu ,yağı ,limonu da eklendikten sonra artık kuskusumuz hazırdır.
    AFİYET OLSUN:







    Resimdeki fındıklı ay kurabiyesi tarifine de bakabilirsiniz.
    yayınlarımı daha yakından takip için facebook adresimi beğenebilirsiniz.


    http://evimizinmarifetleri.blogspot.com/2014/04/kuskus-salatasi.html

    PÜRELİ GARNİTÜRLÜ TEPSİ KÖFTESİ

    By: Unknown On: 06:09
  • paylaş
  • Bilindik tatları değişik şekilde sunmayı seviyorum.Köfte çok sık yapılan bir yemek.Yanına da patates püresi ya da patates kızartması eşlik eder.Görüntüsü çok güzel olduğu gibi zamandan da kazandırdı.Garnitürü ile de daha da lezzetlendi.Bizim evde çok beğenildi umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.



    Malzemeler:

    Köfte için:

    *500 gram köftelik kıyma
    *2-3 dilim bayat ekmek içi
    *1 adet orta boy soğan
    *1 adet yumurta
    *Yarım çay kaşığı kabartma tozu
    *Tuz,karabiber (arzu ettiğiniz başka baharatlar)

    Püre için:
    *4 adet orta boy patates
    *1 çorba kaşığı tereyağ
    *Yeteri kadar süt (pürenin kıvamını ayarlamak için)
    *Tuz

    Garnitür için:
    *1 kase konserve bezelye
    *1 adet orta boy havuç
    *Yeteri kadar kaşar rendesi

    Yapılışı:

    1)Soğanı rendeliyoruz.Bayat ekmek içini ufalıyoruz ve diğer malzemelerle güzelce yoğurup köfteyi hazırlıyoruz.Orta boy fırın kabına elimizle bastırarak yayıyoruz.


    2)Hazırladığımız köfteyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    3)Bu arada havucu küp küp doğrayıp haşlıyoruz ve süzüyoruz.Bezelyeyi güzelce yıkayıp süzüyoruz.(eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi de haşlayın)
    4)Patatesleri soyup yıkayıp haşlıyoruz.Haşlanınca süzüp,tuzunu ve tereyağını ilave ediyoruz ve patates ezici yardımı ile eziyoruz.Kıvamını ayarlamak için yeteri kadar süt ilave ederek püreyi hazırlıyoruz.
    5)Fırından aldığımız köftenin üzerine bezelye ve havucu yayıyoruz.Kaşar rendesi serpiyoruz.


    6)Püreyi sıkma torbasına koyuyoruz ve yemeğin üzerine aralıklı şeritler halinde sıkıyoruz.Daha sonra bu şeritlere dik olacak şekilde tekrar şeritler halinde sıkıyoruz.


    7)200 Derecedeki fırında kaşar eriyip,püre hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                                  Afiyet olsun:)




    http://suslumutfak.blogspot.com/2014/04/pureli-garniturlu-tepsi-koftesi.html

    Haftasonu Kartı ve Fazlası - Happy Weekend Card and More

    By: Unknown On: 06:08
  • paylaş


  • Geçenlerde hani bahsetmiştim ya oturduğumuz odada bir değişiklik yapalım dedik, masayı kedi yavrusu gibi oradan oraya taşıdık, sonra yine eski haline getirip oh dünya varmış diye mutlu olduk… Hah işte o değişikliğin olduğu anlardan birinde bir Pazar günü pencere önündeki masada keyif yaparken, daha doğrusu oynarken çekmiştim bu fotoğrafları.  Bazen masanın başına oturuyorum, hah diyorum şimdi çay ya da kahvem yanımda, dergim önümde, çiçeğim yamacımda, tam keyiflik… Ama nerdeee.. Ayy dur bu anı ölümsüzleştireyim diye alıveriyorum makinayı elime, şakada şakada… bakmışım saatler geçmiş, hava kararmış… Keyif için ayrılan süre yorgun argın tamamlanmış…


    Neyse işte, haftasonu kartı hazırlayayım dedim, o mu olsun bu mu olsun derken karar veremedim, sonrada amaaan hepsi dursun burada diye olaya noktayı koydum…




    Bunun gibi o kadar çok fotoğraf var ki bilgisayarda… Bazen hafiften temizliğe giriyorum, gözüm hiç birşeyi görmüyor siliyorum, aman bunca zaman bakmamışım bundan sonra mı bakacağım diye… Sanki sırf fotoğraf çekmiş olmak için çekiyorum, maksat tüm haftasonu şlak şlak sesiyle Funda’yı gıcık etmek, çileden çıkartmak… Eee makul bence…

    Haftasonunuz güllük gülüstanlık geçsin…



      
    I had taken these images on one of the past Sundays...

    I have many many images which taken during the weekends... Generally, I'm sitting at the table for reading a magazine with a cup of coffee or tea and some lovely flowers... and suddenly I realize that I should immortalize this moment... When I'm thinking a few images, at the end, I'm having about 100 pictures...

    Always same...




    I wish you have a creative and joyful weekend...









    http://cafenohut.blogspot.com/2014/04/haftasonu-kart-ve-fazlas-happy-weekend.html