19 Nisan 2014 Cumartesi

Tagged Under:

KIYMALI AÇIK MİLFÖY BÖREĞİ

By: Unknown On: 16:49
  • paylaş



  • malzemeler
    • 6 adet milföy hamuru
    • 200 gr. kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 adet kırmızı biber
    • 2 adet sivri biber
    • birkaç dal maydanoz
    • az sıvıyağ
    • karabiber, tuz
    • üzeri için bir adet yumurta sarısı

    hazırlanışı

    * Milföy hamurlarını buzluktan çıkartarak çözülmeleri için bir süre bekletelim. 

    * Yumuşadıklarında 6 adet milföy hamurunu birleştirip tek bir hamur parçası haline getirelim. Biraz un ilave ederek yoğurup merdane yardımıyla açalım ve mümkün olduğunca inceltelim. 

    * Keskin bir bıçak ya da bir pizza bıçağı yardımıyla açtığımız hamurun yuvarlaklığını keserek alıp dikdörtgen şekil verelim.

    * İç malzemesini koyduğumuzda dökülmemesi için hamuru dört bir kenarından birer cm. kalınlığında katlayarak kapatalım

    * Hamuru hafif yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına alıp ardından iç malzemesini hazırlayalım. 

    * Harç için soğanı yemeklik doğrayalım, biberleri küçük kıyalım biraz sıvıyağ ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Sonrasında kıymayı ekleyerek kavurmaya bir süre daha devam edelim. Son olarak kıyılmış maydanoz ilavesi yapıp karabiber tuzla tatlandırdıktan sonra harcı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

    * Hamurun üzerine iç harcımızı ekleyelim. Daha sonra dikdörtgen şekil verirken keserek kenarlarından çıkarttığımız hamur parçalarını toparlayalım ve biraz un ilave ederek yoğuralım. Merdaneyle açıp ince uzun şeritler keselim. Hamurun üzerine simetrik olacak şekilde şeritleri çarpı şeklinde hafif bastırarak yerleştirelim.

    * Yumurta sarısı sürdükten sonra 190-200 derecelik ısıtılmış fırında hamur kısımları iyice kızarana kadar pişirelim.

                                                                          * Afiyet olsun..*



    http://www.herdemlezzet.com/2014/04/kiymali-acik-milfoy-boregi.html

    0 评论:

    Yorum Gönder