Çocukların da kolayca yiyebileceği çok lezzzetli ve yapımı da bir o kadar güzeldir kuskus salatasının . Misafir masalarını renklendirebilecek tarzdan bir salata . Yapımı çok kolay ama püf noktası da kuskusu haşlamakta bence.Tane tane olması yapışmaması için haşlama suyuna sıvıyağ ,tuz koymanın yanısıra
haşlandıktan sonra tencereye bir - iki bardak oda sıcaklığında su dökmek gerekiyor.Biraz bekledikten sonra suyunu süzdürüp şöyle arada bir sallarsak kuskusumuz artık tane tane olcaktır.Aynı işlemi makarna ve mantı yaparken de uygulayabiliriz.
MALZEMELER:
yarım paketten biraz fazla kuskus
dereotu,
turşu,
mısır,
kımızı (kapya )biber,
limon,
zeytinyağı,tuz,
YAPILIŞI:
Kuskus yukarda açıkladığım püf noktasına göre haşlanır.Diğer malzemeler ince ince doğranır ve kuskusa karıştırılır.Tuzu ,yağı ,limonu da eklendikten sonra artık kuskusumuz hazırdır.
AFİYET OLSUN:
Resimdeki fındıklı ay kurabiyesi tarifine de bakabilirsiniz.
yayınlarımı daha yakından takip için facebook adresimi beğenebilirsiniz.
http://evimizinmarifetleri.blogspot.com/2014/04/kuskus-salatasi.html
0 评论:
Yorum Gönder