19 Nisan 2014 Cumartesi

Tagged Under:

KUSKUS SALATASI

By: Unknown On: 06:13
  • paylaş

  • Çocukların da kolayca yiyebileceği çok lezzzetli ve yapımı da bir o kadar güzeldir kuskus salatasının . Misafir masalarını renklendirebilecek tarzdan bir salata . Yapımı çok kolay ama püf noktası da kuskusu haşlamakta bence.Tane tane olması yapışmaması için haşlama suyuna sıvıyağ ,tuz koymanın yanısıra

    haşlandıktan sonra tencereye bir - iki bardak oda sıcaklığında su dökmek gerekiyor.Biraz bekledikten sonra suyunu süzdürüp şöyle arada bir sallarsak kuskusumuz artık tane tane olcaktır.Aynı işlemi makarna ve mantı yaparken de uygulayabiliriz.



    MALZEMELER:
    yarım paketten biraz fazla kuskus
    dereotu,
    turşu,
    mısır,
    kımızı (kapya )biber,
    limon,
    zeytinyağı,tuz,


    YAPILIŞI:
    Kuskus yukarda açıkladığım püf noktasına göre haşlanır.Diğer malzemeler ince ince doğranır ve kuskusa karıştırılır.Tuzu ,yağı ,limonu da eklendikten sonra artık kuskusumuz hazırdır.
    AFİYET OLSUN:







    Resimdeki fındıklı ay kurabiyesi tarifine de bakabilirsiniz.
    yayınlarımı daha yakından takip için facebook adresimi beğenebilirsiniz.


    http://evimizinmarifetleri.blogspot.com/2014/04/kuskus-salatasi.html

    0 评论:

    Yorum Gönder