Bilen bilir Anam babam soyum tam lazdır :))) Ablalarım abim balık karalahana bayılır her gün yiyebilir bense haftada ayda bir :) o yüzden bu tür yemekleri sevenlerle yemem daha keyifli. Dün buzluktaki hamsimi değerlendirdim.
Hamsili Pilav
Malzemeler
pirinç,soğan,taze soğan,hamsi,maydanoz,tuz,karabiber, sıvı yağ
Soğanları maydanozları ince ince doğruyoruz. Hamsinin kılçıklarını ayıklıyoruz. Malzemeleri göz kararı hazırladım şöyle yazayım 759 gr kadar hamsiye 3 bardak pirinç kulandım soğan nekadar bol olursa okadar lezetli olur.
Soğanları yarım bardak kadar sıvı yağla kavyruyoruz, kavrulunca pirinci ekliyoruz yaklaşık 3 bardak kadar su eklıyoruz bir taşım kaynatıyoruz. 3-5 dk altı kısıkateşte pişiyor. Altını kapatınca tuz karabiberi ve maydanozu taze soğanı ekliyoruz.
hamsileri bolca tabana diziyoruz üstüne sulu sulu pirincimizi eklıyoruz.
|
15 Haziran 2014 Pazar
Tagged Under: Yemek
Hamsili pilav
By:
Unknown
On: 11:40
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 评论:
Yorum Gönder