22 Mayıs 2014 Perşembe

Tagged Under:

SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ VE YAPIMI

By: Unknown On: 11:07
  • paylaş

  • Malzemeler:

    Köfte İçin:
    * 250 gr az yağlı köftelik dana kıyması
    * 1 fincan yıkanmış pirinç veya bulgur
    * Tuz, karabiber

    Sebzesi İçin:
    * 2 tane küp küp doğranmış patates
    * 1 tane küp küp doğranmış havuç

    Yemek İçin:
    * 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
    * 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
    * 1 yemek kaşığı domates suyu
    * 4 su bardağı su
    * Tuz

    Süslemek İçin:
    * Kıyılmış maydanoz


    Yapılışı:
    * Kıyma ve pirinci karıştırın
    * Tuz ve baharatı ekleyin

    * Havuç, patates ve soğanı soyun tuzlu su içinde bekletin
    * Kıymayı ve pirinci özleşene kadar yoğurun
    * Ben kırık pirinç kullandım.

    * Yoğrulan kıymadan fındıktan biraz büyük köfteler yapın

    * Yaptığınız köfteleri bir tabakta toplayın

    * Köfte yaparken elinizi ara sıra suya batırın
    * Elinizi suya batırırsanız köfteleri daha rahat yuvarlarsnız.

    * Patatesi, havucu küp küp doğrayın

    * Soğanı yemeklik doğrayın

    * Tencere içinde yağı eritin soğanı koyun ve 5 dk. kavurun
    * Üzerine salçayı koyun ve 2 dk. daha kavurun
    * Ben tereyağ kullandım

    * Kavrulan malzemeye 4 su bardağı su ve tuz koyun kaynamaya bırakın
     *Kaynayan tenceredeki suya önce sebzeleri atın

    * Sebzeleri 5 dk. kaynatın

    * Tencereye kaynayan malzemelere yaptığınız köfteleri ilave edin

    * Köfteler ve sebzeler pişene kadar yemeği ocağın üzerinde tutun

    * Sebzeler ve köfteler pişince yemeğin altını kapatın 10 dk. dinlendirin servis yapın
    *Afiyet Olsun.

    LOKMA ÇİĞNENMEDEN YUTULMAZ

      



    http://unlubloglar.com/read.aspx?id=52540

    0 评论:

    Yorum Gönder