16 Nisan 2014 Çarşamba

Tagged Under:

PEYNİRLİ ÇITIR RULO BÖREK

By: Unknown On: 19:22
  • paylaş


  • PEYNİRLİ ÇITIR RULO BÖREK


    MALZEMELER:

    2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı ılık su
    1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
    1 yemek kaşığı sirke
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    ARALARINA SÜRMEK İÇİN:

    125 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)

    İÇ HARCI:

    Beyaz peynir

    YAPILIŞI

    Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alalım üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve dinlenmesi için üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletelim.Hamurumuzu 12 bezeye ayıralım ve her bezemizi eşit oranda karıştırılmış un nişasta karışımımız ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım Üzerine eritilmiş yağımızdan sürelim ve üst üste 3 kat beze koyalım en üst katına yağ sürmeyelim üçer katlı olarak 4 tane hamur gurubu elde etmiş olacağız.İlk önce açmış olduğumuz hamurumuzu merdane yardımı ile tek bir yufka olacak şekilde ince açalım. yufkanın bir ucuna peynirimizden yeterince koyalım yufkanın üzerinde kalan boşluğa ise fırça yardımıyla erimiş yağ sürelim,rulo şeklinde saralım.3-4 parmak genişliğinde kesip tepsimize dizelim.Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde hazırlayıp tepsimize dizdikten sonra kalan yağımızın içine yumurta sarısını katıp karıştıralım ve üzerlerine sürelim.Çörekotu serpelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişirelim.

    AFİYET OLSUN..




    http://semadanlezzetler.blogspot.com/2014/04/peynirli-citir-rulo-borek.html

    0 评论:

    Yorum Gönder