18 Nisan 2014 Cuma

Tagged Under:

Muzlu Tart

By: Unknown On: 04:27
  • paylaş


  • Malzemeler:
    -3 yumurta
    -3 küçük kahve fincanı şeker
    -1 küçük kahve fincanı su
    -2 çorba kaşığı sıvı yağ
    -4 küçük kahve fincanı un
    -2 paket vanilya
    -1 paket kabartma tozu
    Kreması İçin:
    -2 su bardağı süt
    -1 çorba kaşığı nişasta
    -2 çorba kaşığı un
    -1 tatlı kaşığı margarin
    -2 paket vanilin
    Üzeri İçin:
    -3 adet muz
    -tart jölesi
    Hazırlanışı:Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikser ile köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
    Yağlanmış tart kalıbına hazırladığınız hamuru döküp 150 derecelik fırında pişirin ve fırından çıkartıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra kalıbtan ters çevirerek çıkartın.
    Krema için tencereye süt, nişasta ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocakta alıp margarin ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp tartın ortasına kremayı döküp oda sıcaklığında donmasını bekleyin.
    Muzları İnce olacak şekilde doğrayıp kremanın üzerine döşeyin.
    Tart jölesini arkasındaki tarife göre hazırlayıp fırça ile muzların üzerlerine sürün ve tartı buz dolabına koyup 1-2 saat dinledirdikten sonra servis yapın.


    Afiyet Olsun :)


    http://pembetatlar.blogspot.com/2014/04/muzlu-tart.html

    0 评论:

    Yorum Gönder