18 Nisan 2014 Cuma

Tagged Under:

KARADUT REÇELİ

By: Unknown On: 04:25
  • paylaş




  • Karadut tam bir şifadır. Tezgahta gördüğüm an aklıma reçelini bu zamana kadar neden yapmadığım düştü.
    Hep çilek gelir aklıma reçel deyince çünkü :) Zaten bir çilek reçelini severim bir incir reçeli .Ama artık favorim karadut reçeli.
    Bu bahar  çilek reçelinden önce karadut reçelini yapmakmış kısmet.

    Karadutu köye gittiğimizde   ağaçtan koparıp koparıp kuzenim Nilüfer'le nasıl yediğimiz  geldi aklıma..Ellerimiz ağzımız tişortumuz kıpkırmızıydı  :))
    Ama zevklidir dalından koparıp koparıp yemesi.

    Akıllandım tabi bu sefer eldiven taktım karadutun saplarını temizlerken yıkarken :)

    Çok uzatmadan tarife geçiyorum .Denemeyen kalmasın çok seveceksiniz .







    MALZEMELER

    1 kg.karadut
    1 kg.toz şeker
    Yarım limon suyu

    YAPILIŞI

    Karadutu dikkatlice ezmeden saplarını temizleyin.5 dakika kadar suda bekletip dikkatlice yıkayın.Süzdürün.

    Tencereye alın.Üzerine 1 kg.toz şeker koyun. Eğer dutlarınız tatlıysa bu miktar 850 gr.olabilir.
    (Benim dutlar tatlı değildi.Şekeri 1 kg.kullandım )

    1 gece bekletilmeli şeker eriyip suyunu salmalı..Çünkü su ilavesi yapmayacağız.Şekerin tamamen eridiğinden emin olun.Şeker erimediyse biraz daha bekleyebilir.

    Ocağa alıp kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.

    Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alın.Aynı zamanda çok çekirdek bıraktığını göreceksiniz.
    Onlarında bir kısmını yine kaşıkla alabilirsiniz.

    Reçelin kıvamını anlamak için bir tabağa damlatıp sağa sola oynatırsanız akmıyorsa kıvam almıştır demektir.

    Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

    Kavanozunuza doldurun.

    AFİYET OLSUN.


    http://yasemininmutfagindan.blogspot.com/2014/04/karadut-receli.html

    0 评论:

    Yorum Gönder