16 Nisan 2014 Çarşamba

Tagged Under:

Milfoylu Elmali Pasta

By: Unknown On: 19:26
  • paylaş

  • Malzemeler

    4 tane milfoy
    1 elma
    1 fincan iri cekilmis ceviz
    1 tatli kasigi tarcin
    1 yemek kasigi esmer seker veya beyaz seker
    1 yumurta sarisi ustu icin
    Ustu icin pudra sekeri

    Yapilisi

    Milfoyleri yarim saat once buzluktan cikarip cozulmesi icin bekletelim. Kare milfoyumuzun kenarindan 1 cm kalinliginda cerceve keselim(cevresini)fakat cikartmayalim.
    Diger tarafta elmamizi soyup rendeliyelim. Tavamiza alip uzerine 1 kasik sekeri koyup soteleyelim 3,4 dk yeter.Uzerine cevizimizi ve tarcinimizi atip karistiralim, ocagimizin altini kapatalim.
    Kenarlarini kesip ayirmadigimiz milfoyumuzun ortasina hazirladigimiz icten koyup capraz sekilde ust ustte getirelim. Sonra diger serit gibi kestigimiz milfoyude yine capraz sekilde ust ustte getirelim. Asagida anlasilsin diye asama asama fotografladim. Ustune yumurta sarisi surup onceden isittigimiz 180 derecedeki firinda  ustu kizarincaya kadar pisirelim. Cikardiktan sonra servis tabagina alip ustune pudra sekeri serpelim. Afiyet olsun.
    Gelen misafirlerinize gore bu miktari azaltip cogaltabilirsiniz.












    http://www.nurseninhobileri.com/2014/04/milfoylu-elmali-pasta.html

    0 评论:

    Yorum Gönder