Akşam yemeklerimizde pilav yaparken zerdeçalı safran yerine çok fazla kullanırım.Safran çok pahalı çünkü :)
Zerdeçal kilo vermeye yardımcıdır. Sindirime yardımcı olur. Karaciğeri temizler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Cildin rengini açar.Cildi parlatır temizletir.Kırışıklıkları geciktirir.Daha bir çok faydası var zerdaçalın.
Bir gün yine pilav yaparken bunu kuskusla denemeliyim diye düşündüm ve misafirlerime böyle bir şey sundum. Sonuç harikaydı.Herkes çok beğendi...
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 ölçü kuskus
2 ölçü su
1 çay kaşığı zerdeçal
Limonun kabuğunun rendesi
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Közlenmiş kırmızı biber
Dereotu
Maydonoz
Kırmızı biberli yeşil zeytin
Tuz
Limon
Hazırlanışı
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- 3 kaşık sıvıyağda çevrilir.
- Üzerine su, zerdeçal ve tuz ilave edilir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan zerdeçallı suyun içerisine kuskus atılır.
- Suyu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Kuskuslar iyice soğuduktan sonra içine 1 limonun kabuğu rendelenir.
- Maydonoz ve dereotu güzelce kıyılır.
- Közlenmiş kırmızı biber küp küp doğranır.
- Doğranmış zeytin ilave edilir.
- Kuskusun üzerine ilave edilir.
- Karıştırılır.
- Limon suyu ilave edilir.
- Karıştırılır.
- Servise alınır.
Bu tarifi pilavlık bulgurla da uygulayabilirsiniz. :)
http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/2014/04/kuskuslu-neon-salata.html
0 评论:
Yorum Gönder