21 Nisan 2014 Pazartesi

Tagged Under:

Çilekli franjipanlı tart

By: Unknown On: 16:09
  • paylaş
  • Evet ben tekrar cilekli tarif paylasiyorum ama napiyim cilek o kadar lezzetli birsey ki, her tatliya yakisiyor :) Bu tartin icinde bol bol badem de var. Badem ve cilegin birbirine bu kadar yakisacagini hic tahmin etmemistim...


    Gecen hafta instagramda (J_IN_WONDERLAND) beni takip edenler gormuslerdir Tavsiye Kanali'ndan bana bir kutu geldi. Icinde Teremyag Gurme ve bir kac tane cok tatli hediye vardi. 
    Her zaman tereyagi secerken en az 82% rakamina dikkat ediyordum ama Teremyag Gurme 59% olmasina ragmen bambaska birsey. Margarin kokmuyor, tadi - bildiginiz kaymak (zaten kaymak icinde var) :)



    Bu tarti yaparken deneyim dedim cunku hamurun icine tereyag lazim ve franjipan hazirlarken de tereyag kullanmak gerekiyor. Bana bedava denemek icin gonderdiler diye demiyorum ama bunun tadi gercekten muhtesem :)

    Hamur icin:
    • 250 gr un
    • 125 gr oda sicakliginda tereyagi
    • 60 gr seker
    • 1 yumurta
    Franjipan icin:
    • 125 gr tereyagi
    • 100 gr seker
    • 125 gr ince cekilmis badem
    • 20 gr un
    • 2 yumurta
    Hazirlanisi:

    1. Hamur icin yumusak tereyagini sekerle karistirin. Yumurta ve un ekleyin .Iyice yogurduktan sonra hamuru top seklinde yapip posete koyun ve 30 dk buzdolabina dinlenmeye birakin.
    2. Franjipan icin bademleri blenderden gecirin. Nerdeyse toz gibi olacak. Sonra badem, seker, oda sicakliginda tereyagi, 2 yumurta ve 2 corba kasigi unu bir kaba koyup iyice karistirin. Puruzsuz bir kivamda olmali. 
    3. Hamuru buzdolabindan cikartin ve tart  kalibina yerlestirin (yagli kagit koymayi unutmayin). Ben 25 cm'lik kalibi kullaniyorum. Hamurun uzerine hazirladigimiz franjipani dokun.
    4. 180 C, yaklasik 45 dk pisirin. (eger tart pismeden yanmaya baslarsa uzerine aluminyum folyo koyabilirsiniz).
    5. Pistikten sonra sogumaya birakin ve tart soguduktan sonra cilekle susleyin. Ben yaklasik 200 gr cilek kullandim.

    Sevgiler...




    http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2014/04/cilekli-franjipanl-tart.html

    0 评论:

    Yorum Gönder