Evet ben tekrar cilekli tarif paylasiyorum ama napiyim cilek o kadar lezzetli birsey ki, her tatliya yakisiyor :) Bu tartin icinde bol bol badem de var. Badem ve cilegin birbirine bu kadar yakisacagini hic tahmin etmemistim...
Gecen hafta instagramda (J_IN_WONDERLAND) beni takip edenler gormuslerdir Tavsiye Kanali'ndan bana bir kutu geldi. Icinde Teremyag Gurme ve bir kac tane cok tatli hediye vardi.
Her zaman tereyagi secerken en az 82% rakamina dikkat ediyordum ama Teremyag Gurme 59% olmasina ragmen bambaska birsey. Margarin kokmuyor, tadi - bildiginiz kaymak (zaten kaymak icinde var) :)
Bu tarti yaparken deneyim dedim cunku hamurun icine tereyag lazim ve franjipan hazirlarken de tereyag kullanmak gerekiyor. Bana bedava denemek icin gonderdiler diye demiyorum ama bunun tadi gercekten muhtesem :)
Hamur icin:
- 250 gr un
- 125 gr oda sicakliginda tereyagi
- 60 gr seker
- 1 yumurta
Franjipan icin:
- 125 gr tereyagi
- 100 gr seker
- 125 gr ince cekilmis badem
- 20 gr un
- 2 yumurta
Hazirlanisi:
- Hamur icin yumusak tereyagini sekerle karistirin. Yumurta ve un ekleyin .Iyice yogurduktan sonra hamuru top seklinde yapip posete koyun ve 30 dk buzdolabina dinlenmeye birakin.
- Franjipan icin bademleri blenderden gecirin. Nerdeyse toz gibi olacak. Sonra badem, seker, oda sicakliginda tereyagi, 2 yumurta ve 2 corba kasigi unu bir kaba koyup iyice karistirin. Puruzsuz bir kivamda olmali.
- Hamuru buzdolabindan cikartin ve tart kalibina yerlestirin (yagli kagit koymayi unutmayin). Ben 25 cm'lik kalibi kullaniyorum. Hamurun uzerine hazirladigimiz franjipani dokun.
- 180 C, yaklasik 45 dk pisirin. (eger tart pismeden yanmaya baslarsa uzerine aluminyum folyo koyabilirsiniz).
- Pistikten sonra sogumaya birakin ve tart soguduktan sonra cilekle susleyin. Ben yaklasik 200 gr cilek kullandim.
Sevgiler...
http://cupcakekokulumutfak.blogspot.com/2014/04/cilekli-franjipanl-tart.html
0 评论:
Yorum Gönder