10 Temmuz 2014 Perşembe

Tagged Under:

Sade çiçek poğaça

By: Unknown On: 15:10
  • paylaş
  • Bugun bu harika pogaca tarifi paylasacagim sizinle. 
    Cicek gibi gorunuyor diye cicek pogaca ismini koymaya karar verdim :)
    Pogacalar sade ama tatli isterseniz uzerine tarcin ya da pudra sekeri dokebilirsiniz.
    Cayin yaninda nefis olur :)


    Gerekli malzemeler:
    • 350 gr un
    • 80 gr umusak tereyag
    • 2 yumurtanin sarisi
    • 140 gr ilik sut
    • 1,5 tatli kasigi seker
    • 10 gr instant maya
    • sut (uzeri icin)
    Hazırlanışı:
    1. Bir kaba ilik sut dokun. Icine 1 tatli kasigi seker ve mayayi ekleyip karistirin. Yaklasik 10 dk dinlenmeye birakin. Maya kopurecek.
    2. Diger bir kapta un, 0,5 tatli kasigi seker, yumurtanin sarisi ve 1 tutam tuzu karistirin.
    3. 2 tane karisimi birlestirip iyice karistirin. Hamur karistirirken iyice zorlayinca yumusatilmis tereyagi ekleyin. Hamuru elde yaklasik 10 dk yogurun. Mikser kullaniyorsaniz daha cabuk olacak.
    4. Hamuru bir kaba koyup strec filmle kapatin ve sicak bir yere yaklasik 1,5 saate birakin. Hamur 2 kat buyuyecek.
    5. Hamuru acin. Ve fotografta gordugunuz gibi yaklasik 5 cm buyuklukte bardak yardimiyla yuvarlaklar yapin. 3 tane ust uste koyup soldan saga kapatmaya baslayin. Cicek oldu :) Onu ikiye bolup kek kaliplarina yerlestirin. 5 ya da 7 tane yapabilirsiniz. Kek kalibinizin icine ne kadar sigiyorsa o kadar yapabilirsiniz. Ben 5 cicek kullandim :)
    6. Pogacalarin ustune fircayla sut surun ve firin 180 dereceye isinana kadar disarda buyumeye birakin.
    7. 180 derecede yaklasik 15-20 dk uzeri kizarana kadar pisirin.

    Bence cok suslu oldu :)
    Kahvalti icin ya da cocuklara yedirmek icin harika bir pogaca :)







    0 评论:

    Yorum Gönder