30 Haziran 2014 Pazartesi

Tagged Under:

REYHAN ŞERBETİ

By: Unknown On: 15:54
  • paylaş



  • malzemeler:
    • 1,5 litre su
    • 1 büyük demet reyhan
    • 1 dolu çay kaşığı limon tuzu
    • 6-7 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz )
    • 2 adet karanfil ( opsiyonel )
    hazırlanışı:

    * Basit yapımı, verdiği muhteşem renk ve aromasıyla şu sıcak yaz günlerinde tercih edebileceğiniz harika bir içecek reyhan şerbeti. Denerseniz emin olun ki çok seveceksiniz. Soğuk olarak tüketmenizi tavsiye edeceğim bu içeceğe ayrıca limon dilimleri, karanfil, tarçın hatta gül kuruları eklemeside yapabilir, hem lezzetini hem de sunumunu zenginleştirebilirsiniz.


    * Bir su ısıtıcıda ya da tencerede suyu kaynatalım.Temizleyip geniş bir kaba aldığımız reyhan, karanfil şeker ve limon tuzunun üstüne kaynayan suyumuzu ekleyelim. Ara ara karıştırarak içindeki şekerin ve tuzun iyice erimesini sağlayalım. Rengini ve aromasını hemen veren reyhan için yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletmek kafi gelecektir daha fazla bekletmek tadını bozabilir.


    * Şerbetimizi süzerek bir cam sürahiye alalım ve buzdolabında bekleterek soğutalım.


    * Afiyet ve sağlık diliyorum. Herkese hayırlı ramazanlar..




    Kaynak:http://www.herdemlezzet.com/2014/06/reyhan-serbeti.html


    Ünlü Bloglar`dan gor...

    0 评论:

    Yorum Gönder