8 Haziran 2014 Pazar

Tagged Under:

Авокадо кекс

By: Unknown On: 04:46
  • paylaş


  • Продукти

    225 г меко масло
    200 г захар
    4 яйца
    сок и кора от 1 лайм
    1 голямо авокадо ( около 250 г) 
    50 мл прясно мляко
    50 г фино смлян суров шам фъстък
    300 г брашно
    ванилия
    1 ч.л. бакпулвер

    Глазура

    250 г пудра захар
    5 - 6 с.л. сок от лайм
    суров шам фъстък и настъргана кора от лайм за поръсване





    Приготвяне

    * Разбийте с миксер маслото със захарта за около минута и добавете едно по едно яйцата.

    * В блендер сложете обеленото авокадо, прясното мляко и сока от лайм. Пасирайте всичко на гладко пюре. Добавете го към маслено яйчената смес и разбъркайте.

    * Смесете брашното заедно с шам фъстъка, ванилията и настърганата кора на лайма. Добавете го към тестото и добре разбъркайте с миксера. Ако искате по-активен цвят може да капнете в тестото малко зелена хранителна боя.

    * Намажете кексова форва с масло и я поръсете с брашно. Сипете вътре тестото, загладете и изпечете кекса в загрята на 170* фурна за около 40 - 45 минути. Може да покриете кекса с алуминиево фолио след двайстата минута на печенето. Проверявайте за готовност с клечка за зъби. Оставете кекса да се охлади добре преди да му сложите глазурата.

    * За глазурата разбъркайте добре пудрата захар със сока от лайм. Нанесете я върху кекса, а отгоре поръсете с шам фъстък и настъргана кора от лайм. Да ви е сладко!

    Рецепта Lecker


     

    .





    0 评论:

    Yorum Gönder