Sosu için:1 bardak portakal suyu 3 kaşık tozşeker 1 buçuk kaşık nişastayı pişiriyoruz. Kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak ılıtıyoruz. Keki için:3 yumurtayı 1 bardak şekerle çırpıyoruz. 1 çay bardağı sıvıyağ 1 kabartmatozu 1 vanilya 1 portakalkabuğu rendesi 2 bardak un ekleyip çırpıyoruz ( un miktarı bana fazla geldi ben 1, buçuk bardak kullandım)yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamuru döküyoruz. Üzerine sosu kaşık kaşık döküp 170 derece fırında pişiriyoruz. Çıktıktan sonra 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.
http://balbocukleri.blogspot.com/2014/04/sosuyla-pisen-kek.html
0 评论:
Yorum Gönder