17 Nisan 2014 Perşembe

Tagged Under:

Sosuyla pişen kek

By: Unknown On: 12:34
  • paylaş
  •  Ara verdiğim için bir sürü tarif ve yazı birikti. Bu nefis kekte onlardan biri. Özelliği sosuyla birlikte pişiyor olması. Tarifi mutfak güncesi bloguna aittir
     Sosu için:1 bardak portakal suyu 3 kaşık tozşeker 1 buçuk kaşık nişastayı pişiriyoruz.  Kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak ılıtıyoruz. Keki için:3 yumurtayı 1 bardak şekerle çırpıyoruz.  1 çay bardağı sıvıyağ 1 kabartmatozu 1 vanilya 1 portakalkabuğu rendesi 2 bardak un ekleyip çırpıyoruz ( un miktarı bana fazla geldi ben 1, buçuk bardak kullandım)yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamuru döküyoruz. Üzerine sosu kaşık kaşık döküp 170 derece fırında pişiriyoruz. Çıktıktan sonra 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.



    http://balbocukleri.blogspot.com/2014/04/sosuyla-pisen-kek.html

    0 评论:

    Yorum Gönder