18 Nisan 2014 Cuma

Tagged Under:

Magnolia Puding Tarifi

By: Unknown On: 04:34
  • paylaş

  • Bugün blog ve instagram dünyasında pek revaçta olan bir tatlı tarifi var..
    Türkiye'de ki adı Magnolia Puding olmasına rağmen Amerika'da ünlenmiş bir lezzet.
     Newyork'un magnolia  yani manolya fırının bir spesyaliymiş..
    Gerçek adı banana pudingmiş. Gerçeği muzla yapılıyor yani.. 
     Ünlenince fırının adını da alıp Magnolia puding olarak nam salmış.. 
    **
    *
    Magnolia puddig tatlı yapımı çok basit olmasına rağmen lezzet olarak çok doyurucu bir tatlı..
    Uzun süredir aklımın bir köşesinde denenmek üzere bekliyordu..
    Sabah markette dolaşırken mis kokulu mini mini çilekleri görünce almadan geçemedim..
    İşte o gün bu günmüş..
    Aldım çileklerimi ,lezzetleri süper tarla çileğiydi büyük ihtimalle


     Eve gelir gelmez de başladım; Magnolialarımı hazırlamaya.. 

    Malzemeler
    1 litre Süt
    5 yemek kaşığı toz şeker
    3 yemek  kaşığı nişasta
    2  yemek kaşığı un
    2 adet yumurta sarısı
    1 paket vanilya 
    1 Paket  eti burçak bisküvi
    Çilek ya da Muz
    1 kutu süt kreması (200 ml )

    Yapılışı
    1 Litre sütün içine yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri ekleyelim..
    Tüm malzemeyi mikserle karıştıralım.Sonrasında  kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına
     gelene kadar pişirelim.
    Pişen pudingimize vanilyayı ilave edip mikserleyerek hafif soğumasını sağlayalım.. 
    Sonra da süt kremasını ilave edelim tekrar mikserleyelim..

    Çileklerimizi altta gördüğünüz gibi dilimleyelim..
    Bisküvilerimizi rondodan geçirelim toz haline getirelim.


    Servis yapacağımız bardak ,cup  ya da kaselerimizin tabanına çok az pudingimizden koyalım ,
    üzerine bisküvi tozundan koyalım. 
    Kenarlarına da dik olarak dilimlediğimiz çilekleri dizelim..
    Tekrar pudingten ilave edelim üzerini toz bisküvi ile kapatalım..

    Ya da 
    en altını toz bisküvi ile başlayıp en üstünü puding ile kapatabilirsiniz..
    Üzerini meyve ve bisküvi ile süsleyebilirsiniz..
    buz dolabında 1-2 saat dinlendirirseniz tam kıvamında bir tatlınız olur..


    Ben bir kısmını bardak da bir kısmını kaselerde servis ettim..


    Tercih sizin ..
    Özellikle soğuk soğuk yerseniz dondurma lezzetinde ve serinliğinde bir lezzet.


    *İlave ettiğim şeker miktarı bizim için yeterli geldi..
    *Daha şekerli severim derseniz 1 su bardağı ilave edebilirsiniz..
    Normal tarifte bisküvi olarak bebe bisküvisi ya da minik kedi dilleri  kullanılıyor ben 
    burçak bisküvinin daha lezzetli olduğunu düşündüğümden onu kullandım..
    *En üstteki bisküvi kırıntılarını servis anında ilave ederseniz yumuşamadığı için daha lezzet verecektir..




    http://sevgidenesintiler.blogspot.com/2014/04/magnolia-puding-tarifi.html

    0 评论:

    Yorum Gönder