14 Nisan 2014 Pazartesi

Tagged Under:

KUYMAK ÜZERİNDE YUMURTA (KARADENİZ YÖRESİ)

By: Unknown On: 03:31
  • paylaş

  • Malzemeler:
    * 1 çay bardağı kısır unu
    * 2 yemek kaşığı tereyağ
    * 1,5 - 2 su bardağı su veya süt
    * 200 gr Karadeniz tel peyniri  (dil peyniri veya çeçil peyniri)
    * Tuz

    Üzeri İçin:
    * İstediğiniz kadar yumurta
    * Maydanoz yaprakları veya taze kekik yaprakları
    * Karabiber, pul biber

    Yapılışı:
    * Geniş bir kabı (tercih bakır) ocağa koyun
    * Altını açın
    * İçine yağı koyun ve iyice eritin
    * Üzerine mısır ununu ilave edin
    * Unu yağ içinde iyice kavurun
    * Unun üzerine yavaş yavaş su koyun
    * Bu arada devamlı karıştırın
    * Unu su içinde pişirin
    * Tuz ilave edin
    * Su az gelirse ilave edin
    * Pişen malzemeye peyniri didikleyerek ilave edin
    * Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra peynirin erimesini sağlayın
    * Pişen kuymağı tavaya dökün ve ortalarını yumurta için açın
    * İstediğiniz sayıda yumurta kırın
    * Beyazları kuymakla karıştırın
    * Sarıları karıştırmayın bütün kalsın
    * Tuz ve baharat ilave edin
    * Üzerine maydanoz parçaları ile servis yapın
    * Afiyet Olsun.


    NOT:
    * Karadeniz yöresinin en güzel kahvaltı lezzetidir.
    * Çocuklarınıza sunabileceğiniz çok besleyici bir kahvaltı seçeneğidir.
    * Karadeniz de yapılan fırınlanmış mısır unu çok kıymetlidir.
    * Bu unla yapılan kuymakların tadına doyum olmaz


    * Kuymağın tereyağı bol olmalıdır.
    * Kuymağın kıvamı ne çok sulu nede çok koyu olmalıdır.


    * Kuymak yapımında çırpma çok önemlidir.
    * Unun topaklanmaması gerekir.
    * İsteyen su yerine süt kullanabilir.


    * Peynir eriyip uzayan peynirler tercih edilmelidir.
    * Karadeniz de özel kuymak peynirleri vardır.


    * Dil peyniri, tel peyniri veya çeçil peynirleri tercih edilmelidir.
    * Unun yağın içinde iyi kavrulması gerekir.
    * Bazı yörelerde suyu kaynatıp unu içine atarak yapılmaktadır.
    * Kavurmadan yapmak mide hastaları için iyi bir tercihtir.


    *Kuymağın yağı ve peyniri bol olmalıdır.
    * Bazı yörelerde Muhlama deniyor.
    * Bakır, teflon tencereler tercih edilmelidir.


    ULU ÇAMLAR FIRTINALI DİYARLARDA YETİŞİR.

    0 评论:

    Yorum Gönder