Malzemeler:* 1 çay bardağı kısır unu* 2 yemek kaşığı tereyağ* 1,5 - 2 su bardağı su veya süt* 200 gr Karadeniz tel peyniri (dil peyniri veya çeçil peyniri)* Tuz
Üzeri İçin:* İstediğiniz kadar yumurta* Maydanoz yaprakları veya taze kekik yaprakları* Karabiber, pul biber
Yapılışı:* Geniş bir kabı (tercih bakır) ocağa koyun* Altını açın* İçine yağı koyun ve iyice eritin* Üzerine mısır ununu ilave edin* Unu yağ içinde iyice kavurun* Unun üzerine yavaş yavaş su koyun* Bu arada devamlı karıştırın* Unu su içinde pişirin* Tuz ilave edin* Su az gelirse ilave edin* Pişen malzemeye peyniri didikleyerek ilave edin* Tahta kaşıkla karıştıra karıştıra peynirin erimesini sağlayın* Pişen kuymağı tavaya dökün ve ortalarını yumurta için açın* İstediğiniz sayıda yumurta kırın* Beyazları kuymakla karıştırın* Sarıları karıştırmayın bütün kalsın* Tuz ve baharat ilave edin* Üzerine maydanoz parçaları ile servis yapın* Afiyet Olsun.
NOT:* Karadeniz yöresinin en güzel kahvaltı lezzetidir.* Çocuklarınıza sunabileceğiniz çok besleyici bir kahvaltı seçeneğidir.* Karadeniz de yapılan fırınlanmış mısır unu çok kıymetlidir.* Bu unla yapılan kuymakların tadına doyum olmaz
* Kuymağın tereyağı bol olmalıdır.* Kuymağın kıvamı ne çok sulu nede çok koyu olmalıdır.
* Kuymak yapımında çırpma çok önemlidir.* Unun topaklanmaması gerekir.* İsteyen su yerine süt kullanabilir.
* Peynir eriyip uzayan peynirler tercih edilmelidir.* Karadeniz de özel kuymak peynirleri vardır.
* Dil peyniri, tel peyniri veya çeçil peynirleri tercih edilmelidir.* Unun yağın içinde iyi kavrulması gerekir.* Bazı yörelerde suyu kaynatıp unu içine atarak yapılmaktadır.* Kavurmadan yapmak mide hastaları için iyi bir tercihtir.
*Kuymağın yağı ve peyniri bol olmalıdır.* Bazı yörelerde Muhlama deniyor.* Bakır, teflon tencereler tercih edilmelidir.
ULU ÇAMLAR FIRTINALI DİYARLARDA YETİŞİR.
|
0 评论:
Yorum Gönder