13 Nisan 2014 Pazar

Tagged Under:

HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜTLAÇ

By: Unknown On: 05:05
  • paylaş

  •                                                                           
                                                                 MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
    750 ml kaymaklı süt (köy sütü,açık süt),
    1 çay bardağı pirinç,
    2 çay bardağı su (pirinci haşlamak için),
    1,5 çay bardağı şeker (isteğe göre ayarlanır),
    1 çay bardağı hindistan cevizi,
    1 paket vanilya,
    2 adet damla sakızlı çiklet,
    1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

    *DİĞER SÜTLÜ TATLI TARİFLERİME BAKMAK İSTERSENİZ BURADA*

    Köy sütü alıyoruz yoğurdumuzu evde yapıyoruz,kaymaklı kısmıyla bazen sütlü tatlı yapıyoruz
    1 litreden az yaklaşık 750 mililitre süt ile güzel farklı ve nefis bir sütlaç yaptım kesinlikle tavsiye ederim
    pirinci yıkayıp su ile küçük bir kapta pişirdim,
    sütü şekerle birlikte kaynattım,
    pirinçler iyice açılınca şekerli sütün içine döktüm,damla sakızlı çikletleri de koydum kısık ateşte kıvamını alana dek kaynattım, sakızlar da eridi,
    vanilyayı koyup karıştırıp kaselere pay ettim
    4 adet kase sütlacımız oldu

    0 评论:

    Yorum Gönder