29 Nisan 2014 Salı

Tagged Under:

FIRINDA SEBZELİ PİRİNÇ MAKARNASI PASTASI ( UZAK DOĞU ÜLKELERİ)

By: Unknown On: 17:49
  • paylaş
  • Malzemeler:
    * 1 paket pirinç makarnası
    * Haşlamak için bol su
    * Tuz
    * Makarna tenceresi

     İçi İçin Malzemeler:
    * 1 kase ince kıyılmış ıspanak
    * 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
    * 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
    * 5-6 diş sarımsak
    * 1 tane ince kıyılmış havuç
    * 1 tane ince kıyılmış kabak
    * 10 tane ince kıyılmış mantar
    * 1/2  kase kaşar peyniri rendesi
    * 3 yumurta
    * 1 su bardağı soğuk süt
    * Tuz,baharat

    Üzeri İçin
    * 1 kase rendelenmiş kaşar

    Yapılışı:
    * Pirinç makarnasını bol tuzlu suda haşlayın
    * Kaynayan suya atılan makarnayı yaklaşık 10 dk. haşlayın
    * Makarnaları süzün
    * Geniş bir tava içinde yağı ve soğanı 5 dk. kavurun
    * Kavrulan soğanlara sıra ile havucu,kabağı, mantarı ilave edin
    * Bu sebzeler iyice yumuşak hale gelene kadar kavurun
    * Bu malzemeye en son ıspanakları koyun ve 2-3 dk. çevirin
    * Tuz ve baharat ekleyin
    * Sebze kavurması soğumasını bekleyin
    * Bir başka kapta sütü,yumurtayı, yağı ve kaşar rendesini karıştırın
    * Süzülen makarnayı geniş bir kaseye alın
    * Makarnalara sıvı karışımı ilave edin ve karıştırın
    * Makarnaya sebzeleri de ilave edin karıştırın
    * Fırın kabını yağlayın
    * Yağlanmış kaba bütün makarnayı bastıra bastıra yayın
    * Üzerine bolca kaşar rendesi serpin
    * 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
    * Yaklaşık 30-35 dk fırında tutun
    * Fırından çıkarın 5 dk. dinlendirin
    * Dilim dilim servis yapın.
    *Afiyet Olsun.

    NOT:
    * Daha çok Uzak doğu ülkelerinde tüketilen bir makarnadır.
    * Normal makarnalar kadar lezzetli bir makarnadır.
    * Marketlerde kolayca bulabileceğiniz bir makarnadır.

    * İsteyen istediği sebze ile yapabilir.
    * Ben ıspanak,kabak,havuç ve mantar tercih ettim.
    * Sebzeleri pişme sürelerine göre kavurun
    * Sebzeleri çok fazla pişirmeyin
    * Fırında tekrar pişeceğinden az pişmesi daha iyi sonuç verir.
    *Tuz ve baharat size kalmıştır.

    * Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
    * Aşağıda resmi bulunan aletle sebzeleri uzun uzun doğradım
    * Havuç,kabak ince şeritler halinde olunca görüntü güzel oldu.

    * Bu alet pazarlarda çok ucuza satılıyor.

    * Makarnayı marketlerde bulabilirsiniz.
    * Makarnayı biraz az haşlarsanız fırında yeniden pişeceği için hamur olmaz.

    * Makarna normal makarnadan farklı pirinçten yapıldığından beyazdır.
    * İsteyen kabuklu deniz ürünleri ile yapabilir.

    İLMİYLE AMEL ETMEYEN, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE DE  KARGAYLA BİR TUT.





    http://annemineli.blogspot.com/2014/04/firinda-sebzeli-pirinc-makarnasi-pastasi.html

    0 评论:

    Yorum Gönder