17 Nisan 2014 Perşembe

Tagged Under:

Domatesli börek

By: Unknown On: 13:12
  • paylaş
  • Bu tarifi  defterime yıllar önce eklemiştim yaparım diye, ama nedense adı cazip gelmediğindenmidir  nedir öylece kalmış defterde, ilk kez denedim  çocuklar belki yemez diye de  hamurun bir kısmını ayırıp küçük ekmekçikler yaptım, arasına yumurtalı iç hazırladım ama düşündüğüm gibi olmadı çok sevdiler böreği tabaklarındaki dilimi bitirip tekrar tekrar istediler  biz çok beğendik ,tarife gelecek olursak malzemeler: Hamur için yarım  su bardağı su  ,1  su bardağı ılık süt, 1 çorba kaşığından biraz az instant kuru  maya  yada 1 adet yaş maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ aldığı kadar un  İçine : 5 -6 adet domates ,1 kuru soğan ,4-5 adet sivri biber ve 1 su bardağı kaşar rendesi ,hamur aralarına sürmek için sıvı yağ üzeri için yumurta sarısı Yapılışı : Önce soğanı ve biberi küp küp doğrayıp tereyağında pişiriyoruz üzerine yine küp şeklinde doğradığımız domatesleri koyup tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz diğer yandan hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp yarım saat mayalandırıyoruz, 10 bezeye ayırıyoruz, ilk beş bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralara sıvı yağ sürüyoruz, üst üste koyup tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz tepsimize açtığımız hamuru alıp arasına hazırladığımız domatesli ve kaşar rendesi eklediğimiz içi koyuyoruz ,diğer kalan 5 bezeyi de aynı şekilde açıp harcın üzerine serip yumurta sarısı sürüyoruz 185 derecede pişiriyoruz, evet yapması benden uygulaması sizden şimdiden yapmak isteyenlere  afiyet olsun.








    0 评论:

    Yorum Gönder