21 Nisan 2014 Pazartesi

Tagged Under:

ÇİLEKLİ MİLFÖY TATLISI

By: Unknown On: 07:30
  • paylaş

  • malzemeler ( 6 adet için )
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağına yakın şeker ( bir parmak kadar az )
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • 2 paket vanilin
    • bir fiske tuz
    • 8-10 adet çilek
    • pudra şekeri


    hazırlanışı

    * Kare milföyleri ortadan ikiye keserek dikdörtgen parçalar elde edelim. Kabarmasına engel olmak için her bir parçanın üzerinde bir kürdan ya da çatal yardımıyla küçük delikler oluşturalım.

    * Az yağlanmış tepsiye milföyleri dizip üzerlerine de biraz yağ sürelim. ( milföy hamuru yağlama işlemi gerektirmeden kullanılan bir hamurdur ama biz fazlaca kabarmasını istemediğimizden biraz yağlıyoruz. Yağlama işlemide kabarmasına engel olmakta. Bunun için bir havlu kağıda bir miktar sıvı yağ döküp o şekilde kullanmanızı tavsiye ederim kullanılan miktar böylece daha kontrollü olacaktır ) 

    * 180 derecede ısıtılmış fırında hamurları rengini çok fazla değiştirmeden pişirelim ve soğutalım. ( yaklaşık 20 dakika kadar )

    * Kreması için gereken malzemeleri bir tencereye alalım ( vanilya haricinde ) Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında vanilyayıda ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirelim ve ocaktan alarak soğuması için bekletelim.

    *  Milföy hamurunun üzerine önce krema eklemesi yapalım sonra da ince dilimlenmiş çilekler dizelim. İkinci katınıda koyduktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri eleyelim.

    * Tatlımızı bir iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.

    not: * Çileklerin tazeliğini milföylerinde kıtırlığını kaybetmemesi için tatlınızı çabuk tüketmenizi öneririm.

           Milföy tatlınızı daha fazla katlı yapmak isterseniz; milföyler fırından çıkıp soğuduktan sonra ikiye bölüp katlara ayırabilirsiniz bu şekilde pastanın hacmi azalıcağından 3-4 katlı yapmanızda mümkün olacaktır.

           * Fırına girmeden evvel kabarma işlemine engel olmak için kullandığınız tepsiyle aynı boyda başka bir tepsiyi hamurların üzerine oturtarakta pişirme işlemi yapabilirsiniz.

            Damak zevkinize göre farklı meyvalarda kullanabilirsiniz.

                                                          
                                                                        * Afiyet olsun *



    http://www.herdemlezzet.com/2014/04/cilekli-milfoy-tatlisi.html

    0 评论:

    Yorum Gönder