malzemeler ( 6 adet için )
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın şeker ( bir parmak kadar az )
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 paket vanilin
- bir fiske tuz
- 8-10 adet çilek
- pudra şekeri
hazırlanışı
* Kare milföyleri ortadan ikiye keserek dikdörtgen parçalar elde edelim. Kabarmasına engel olmak için her bir parçanın üzerinde bir kürdan ya da çatal yardımıyla küçük delikler oluşturalım.
* Az yağlanmış tepsiye milföyleri dizip üzerlerine de biraz yağ sürelim. ( milföy hamuru yağlama işlemi gerektirmeden kullanılan bir hamurdur ama biz fazlaca kabarmasını istemediğimizden biraz yağlıyoruz. Yağlama işlemide kabarmasına engel olmakta. Bunun için bir havlu kağıda bir miktar sıvı yağ döküp o şekilde kullanmanızı tavsiye ederim kullanılan miktar böylece daha kontrollü olacaktır )
* 180 derecede ısıtılmış fırında hamurları rengini çok fazla değiştirmeden pişirelim ve soğutalım. ( yaklaşık 20 dakika kadar )
* Kreması için gereken malzemeleri bir tencereye alalım ( vanilya haricinde ) Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başladığında vanilyayıda ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirelim ve ocaktan alarak soğuması için bekletelim.
* Milföy hamurunun üzerine önce krema eklemesi yapalım sonra da ince dilimlenmiş çilekler dizelim. İkinci katınıda koyduktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla bolca pudra şekeri eleyelim.
* Tatlımızı bir iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.
not: * Çileklerin tazeliğini milföylerinde kıtırlığını kaybetmemesi için tatlınızı çabuk tüketmenizi öneririm.
* Milföy tatlınızı daha fazla katlı yapmak isterseniz; milföyler fırından çıkıp soğuduktan sonra ikiye bölüp katlara ayırabilirsiniz bu şekilde pastanın hacmi azalıcağından 3-4 katlı yapmanızda mümkün olacaktır.
* Fırına girmeden evvel kabarma işlemine engel olmak için kullandığınız tepsiyle aynı boyda başka bir tepsiyi hamurların üzerine oturtarakta pişirme işlemi yapabilirsiniz.
* Damak zevkinize göre farklı meyvalarda kullanabilirsiniz.
* Afiyet olsun *
http://www.herdemlezzet.com/2014/04/cilekli-milfoy-tatlisi.html
0 评论:
Yorum Gönder