15 Haziran 2014 Pazar

Hamsili pilav





Selamün Aleyküm 

Bilen bilir Anam babam soyum tam lazdır :))) Ablalarım abim balık karalahana  bayılır her gün yiyebilir bense haftada ayda bir :) o yüzden bu tür yemekleri sevenlerle yemem daha keyifli. Dün buzluktaki hamsimi değerlendirdim. 

Hamsili Pilav 


Malzemeler

pirinç,soğan,taze soğan,hamsi,maydanoz,tuz,karabiber, sıvı yağ



Soğanları maydanozları ince ince doğruyoruz. Hamsinin kılçıklarını ayıklıyoruz. Malzemeleri göz kararı hazırladım şöyle yazayım 759 gr kadar hamsiye 3 bardak pirinç kulandım soğan nekadar bol olursa okadar lezetli olur. 



Soğanları yarım bardak kadar sıvı yağla kavyruyoruz, kavrulunca pirinci ekliyoruz yaklaşık 3 bardak kadar su eklıyoruz bir taşım kaynatıyoruz. 3-5 dk altı kısıkateşte pişiyor. Altını kapatınca tuz karabiberi ve maydanozu taze soğanı ekliyoruz.


hamsileri bolca tabana diziyoruz üstüne sulu sulu pirincimizi eklıyoruz. 


tekrar hamsileri diziyoruz.


190 derecede 45 dk pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder