17 Nisan 2014 Perşembe

Sosuyla pişen kek

 Ara verdiğim için bir sürü tarif ve yazı birikti. Bu nefis kekte onlardan biri. Özelliği sosuyla birlikte pişiyor olması. Tarifi mutfak güncesi bloguna aittir
 Sosu için:1 bardak portakal suyu 3 kaşık tozşeker 1 buçuk kaşık nişastayı pişiriyoruz.  Kabuk tutmasın diye ara ara karıştırarak ılıtıyoruz. Keki için:3 yumurtayı 1 bardak şekerle çırpıyoruz.  1 çay bardağı sıvıyağ 1 kabartmatozu 1 vanilya 1 portakalkabuğu rendesi 2 bardak un ekleyip çırpıyoruz ( un miktarı bana fazla geldi ben 1, buçuk bardak kullandım)yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hamuru döküyoruz. Üzerine sosu kaşık kaşık döküp 170 derece fırında pişiriyoruz. Çıktıktan sonra 2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.



http://balbocukleri.blogspot.com/2014/04/sosuyla-pisen-kek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder