18 Nisan 2014 Cuma

Muhallebili Tel Kadayıf






Muhallebili Tel Kadayıf


Tavsiye Meleği olmuşum haberim yok..CHEFika MELEKLERLE LEZZETİN YENİ SIRRINI AÇIKLIYOR. Teremyağ'ın yeni lezzet sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırlanan tariflerden birini denedim ve çok güzel oldu. Doğrusu Teremyağ Gurme Kaymaklı'nın tadı muhteşem, yaptığınız her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Muhallebili kadayıfı daha önce de yapmıştım fakat bu seferki bambaşka oldu. Kadayıfın süt ve kaymak kokusuyla etrafa yaydığı koku inanılmaz güzeldi.

Teremyağ Gurmeyi deneyimleme fırsatı verdiği için @tavsiyeevi ve Teremyağ'açok teşekkür ediyorum ve bu muhteşem lezzeti sizlerle paylaşıyorum.



Tavsiye Evi



Muhallebili Tel Kadayıf

Malzemeler: ( 4-6 kişilik )

250 gr. tel kadayıf

1.5 yemek kaşığı ( 50.gr ) Teremyağ Gurme Kaymaklı

Muhallebisi için:

1 su bardağı ( 200 ml. ) süt

2 dolu tatlı kaşığı ( 30 gr. ) mısır nişastası

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı ( 60. gr. ) bal

1'er yemek kaşığı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi

1 tutam tarçın

15 adet kuru kayısı

2 yemek kaşığı ( 50 gr. ) süzme yoğurt

Şerbeti için:

2 yemek kaşığı ( 60 gr.) bal

1/2 çay bardağı ( 50 ml. ) su

Süslemek için:

1 çay kaşığı tarçın, 3-4 adet kuru kayısı,

dövülmüş ceviz, yeşil fıstık tozu

Yapılışı:

Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tavaya koyup eritin. Kadayıfları didikleyip Teremyağ Gurme Kaymaklı'yla karıştırın. Daha sonra muflin ( ben büyük fincan kaplarında yaptım ) kalıplarına paylaştırıp ortasını çukurlaştırın. 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.

Bu arada muhallebiyi hazırlayın. Sütü bir tencereye alın, içine yumurta sarısı, bal, nişasta, portakal suyu ve kabuğunu ekleyip ocakta pişirin. Muhallebi kıvamı alınca ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra küçük doğranmış kuru kayısıları ve süzme yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.

Kadayıfları kalıplardan çıkarın ve ortalarına hazırladığınız muhallebiyi paylaştırıp koyun. Bal ve suyu da hafif ısıtıp kadayıfın yanlarında boş kalan kısımlarına bir fırça yardımıyla sürün.

Üzerlerine doğranmış kuru kayısı, dövülmüş ceviz içi, yeşil fıstık tozu ve toz tarçınla süsleyip servis yapın.

Herkese afiyet olsun..Bence Mükemmeldi..Teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı..



Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf


Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf


Muhallebili Tel Kadayıf





Muhallebili Tel Kadayıf


Sevgiyle Pişen Yemeklerden

Dilek'le Mutfakta



http://dilektoksoy.blogspot.com/2014/04/muhallebili-tel-kadayf.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder